Астън Вила и Фиорентина се класираха за полуфиналите в турнира Лига на конференциите. Бирмингамци елиминираха Лил след 1:2 в редовното време и продълженията и 4:3 при дузпите при гостуването си в реванша от четвъртфиналите. Първият мач бе завършил с победа 2:1 за Вила и заради общото 3:3 се стигна до продължения и дузпи.

Френският тим поведе в 15-ата минута след гол на турския полузащитник Юсуф Язъджъ - 1:0. Малко след почивката Харалдсон пропусна нова възможност за домакините, а в 56-ата минута Джон Макгин бе близо до изравняване за Астън Вила, но покрай вратата. 

Французите нанесоха втория си удар срещу съперника в 67-ата минута, когато Бенжамен Андре се разписа с глава за 2:0. 

Мати Кеш спаси англичаните с гол в 87-ата минута - 1:2, с което изравни общия резултат на 3:3 и прати срещата в продължения. В тях голове нямаше и последва изпълнение на дузпи. 

Юри Тилеманс реализира за Астън Вила, а Набил Бенталеб пропусна при първото изпълнение за Лил, след което последва предупреждение за вратаря на гостите Емилиано Мартинес, че ще бъде изгонен, ако не спре да комуникира с публиката на домакините.

Джонатан Дейвид, Анхел Гомес, Реми Кабела се разписаха за френския отбор, а Мати Кеш и Дъглас Луис бяха точни за бившия тим на Стилиян Петров, докато Леон Бейли пропусна. Така при последното изпълнение за домакините Мартинес се превърна в герой за Астън Вила, спасявайки дузпата, изпълнена от Бенжамен Андре за крайното 4:3.

В същото време Фиорентина елиминира Виктория (Пилзен) с 2:0 след продължения като домакин в реванша от четвъртфиналите. След равенството 0:0 в първия мач и 0:0 тази вечер във Флоренция, италианският тим се нуждаеше от продължения, за да отбележи две попадения и да стигне до полуфиналите в Лигата на конференциите.

В 92-ата минута Нико Гонзалес даде преднина на "виолетовите", а в 108-ата точен за крайното 2:0 беше Кристиано Бираги.

Астън Вила ще играе срещу победителя от двойката Фенербахче - Олимпиакос, а Фиорентина ще спори за място на финала срещу продължилия от ПАОК - Брюж.

Лил - АСТЪН ВИЛА 3:4 при дузпите (2:1 след прод., 3:3 oбщ резултат)
1:0 Юсуф Язъджъ (15), 2:0 Бенжамен Андре (67), 2:1 Мати Кеш (87)
(1:2 в първата среща)

ФИОРЕНТИНА - Виктория (Пилзен) 2:0 след прод. (0:0 в ред. време, 2:0 общ резултат)
1:0 Нико Гонзалес (92), 2:0 Кристиано Бираги (108)
(0:0 в първата среща)