Отборите на Рома и Милан играят при резултат 2:0 на „Олимпико“ в реванш от ¼-финалите на Лига Европа. Джанлука Манчини отбеляза първото попадение още в 12-ата минута, а 10 по-късно дойде и вторият гол, дело на Пауло Дибала. Първият сблъсък преди седмица на "Сан Сиро" завърши 1:0 в полза на „вълците“.

Даниеле Де Роси, който днес беше потвърден за треньор на Рома и за следващия сезон, е предприел само една промяна сред титулярите, които победиха „росонерите“ преди седмица. Причина за нея е наказанието на Браян Кристанте, който е заместен от младия Едоардо Бове. Триото в атака отново е съставено от Стефан Ел Шаарауи, Ромелу Лукаку и Пауло Дибала.

🟨📋🟥

Our starting XI against AC Milan! 🐺#ASRoma | #RomaMilan | #UEL pic.twitter.com/yUBrzq183m

— AS Roma English (@ASRomaEN) April 18, 2024

Стефано Пиоли пък е извършил две промени в стартовия си състав от първата среща. Малик Тиау е заменен от изтърпелия санкцията си Фикайо Томори, докато Юнус Муса е предпочетен пред Тижани Райндерс. На върха на атаката и този път е Оливие Жиру, на когото в предни позиции ще помагат Кристиан Пулишич, Рубен Лофтъс-Чийк и Рафаел Леао.

🚨 The team news is in! 🚨#ASRACM #UEL #SempreMilan pic.twitter.com/34WbkWiiNb

— AC Milan (@acmilan) April 18, 2024

"Джалоросите" поведоха с първата си голова възможност в мача. Това стана в 12-ата минута, когато Дибала опита техничен удар от голямо разстояние, а топката се отби в далечната греда. Манчини обаче притича и с добавка прати топката в опразнената врата за 1:0. Така в трети пореден мач като титуляр защитникът се разписа след победните голове в дербито с Лацио и предишния двубой с Милан. Той посвети попадението си на Матия Джани от аматьорския Кастелфиорентино Юнайтед, който беше застигнат от внезапна смърт по време на футболен мач в неделя. Половинката на брата на починалия 26-годишен футболист е сестра именно на италианския национал.

В 22-рата минута Матео Габия първо беше "премазан" от Лукаку, а след това "подари" топката на Дибала, който с хубав изстрел удвои преднината на своя тим.

РОМА - МИЛАН 2:0

1:0 Манчини (12')

2:0 Дибала (22')

Рома: Швилар, Челик, Манчини, Смолинг, Спинацола, Бове, Паредес, Пелегрини, Ел Шаарауи, Лукаку, Дибала

Милан: Менян, Калабрия, Габия, Томори, Ернандес, Бенасер, Муса, Пулишич, Лофтъс-Чийк, Леао, Жиру

Последвайте каналите ни в: