Собственикът на Берое Ернан Банато заяви в специално интервю за Дарик радио и dsport, че в България няма отбор, който да може да си позволи да купи Себастиан Вия.

“Аз мисля, че днес в България няма отбор, който да може да си позволи Себастиан Вия. В същото време има много отбори от чужбина, които осъзнават, че Себастиан е различен играч, че е играч с изключителни способности, който, слава Богу, се завръща към това, което някога е бил”, сподели Банато.

"И без съмнение ще има интерес към Вия. Но за нас в момента той е играч на клуба. Мислим, както казах, да завършим сезона по най-добрия възможен начин. Той мисли за същото и единственото нещо, върху което е съсредоточен в момента, е да може да помогне на Берое, да може да изпълни задълженията си към Берое“, добави Банато.

„След това ще видим дали ще продължи в Берое през следващата година или не, това не е нещо, което можем да знаем сега, нито за него, нито за който и да е друг играч. Защото реалността е такава, че в днешно време във футбола знаете, че нещата се движат твърде бързо и понякога, когато имаш играчи, които блестят, какъвто е случаят със Себастиан е много трудно да ги задържиш“, каза още Банато.