Крилото на Ямбол Николай Михайлов е наказан с лишаване на състезателни права от една среща и глоба от 700 лева вследствие на невъздържаната си реакция след края на двубоя срещу Академик Пловдив през уикенда, разкри самият той пред Sportal.bg. По този начин баскетболистът на “непреклонните” ще пропусне ключовия мач на своя тим срещу Левски утре от 19:00 часа в столицата.

Както е известно, Михайлов се нахвърли с юмрук срещу центъра на Академик Филип Хенри, като само бързата реакция на останалите състезатели на паркета попречи да се стигне до меле на терена.

Липсата на Михайлов със сигурност ще се отрази на отбора на Ямбол, който излиза за задължителна победа срещу Левски. И двата отбора разполагат с баланс от 12 победи и 18 загуби, два кръга преди края на редовния сезон в първенството, като е много възможно победителят от сблъсъка да заеме последната квота за участие в плейофите.

Михайлов записва средни показатели от 13.8 точки, 9.0 борби и 3.8 асистенции от началото на Втората шестица, като се превърна в лидер на тима след отстраняването на чужденците Питър Кис, Кевин Хънт и Маркедрик Бел.

Последвайте каналите ни в: