Даниел Димов, който е член на “Спортни имоти Българска армия”, даде повече подробности относно как вървят строителните дейности. Той разкри, че демонтажът струва около милион, а вариант, при който да не се построи ново съоръжение, не съществува.

“Мисля, че демонтажът ще приключи до два месеца. В момента избираме основния строител. Имаме готов проект. Такъв стадион не е строен последните 40 години в България. Трябва да изберем най-добрата оферта. Няма вариант стадионът да бъде разрушен, а да не бъде изграден нов. Процесът е необратим. Всеки ден имаме оперативки, но процесът е дълъг. Влизаме до най-малкото детайлче. Обсъждат се детайли по таван, стени, коридори. 

Демонтажът струва малко над милион. Съгласуваме всичко с различни лица, както и с ръководството на клуба. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Проектът е много мащабен и има много намесени страни. Важно е, че успяваме да стигнем до едно мнение. Капацитетът е една болезнена тема, но ние се съобразяваме с дадености. Стадионът е в паркова среда, няма как стадионът да стане 40 000. На всички ни се иска да е голям. Трябва да се мисли и за поддръжката. Убедил съм се в годините, че е по-лесно да го построиш, отколкото да го поддържаш. Трябва да се построи съоръжение, което да може да се самоиздържа след това. Между 16 000 и 18 000 ще е капацитетът. Това съоръжение ще стане един ивент център. Дава възможности, които в момента спортно съоръжение в България няма. Ще може да приема различен тип събития, не само футболни мачове”, каза Даниел Димов.

Последвайте каналите ни в: