През зимата Лудогорец бе много пасивен на трансферния пазар.

Едва в края на прозореца разградчани направиха един ход и взеха национала Ивайло Чочев. През лятото обаче те ще променят подхода си. И ще привлекат най-малко трима футболисти, разбра "Тема Спорт".

Със сигурност приоритет в селекцията ще бъде привличането не на един, а на двама халфове. Причината е, че 30-годишният португалец Клод Гонсалвеш прецени да не подновява договора си с клуба. И след края на кампанията преминава като свободен агент в полския Легия (Варшава). Звездата на Лудогорец Якуб Пьотровски пък очаква трансфер. Той направи фурор тази кампания, а наред с това се утвърди в националния отбор на Полша, с който се класира на европейското. Към него има интерес от Галатасарай и Виляреал, като цената му е около 10 милиона евро.

Наред с това Лудогорец със сигурност ще вземе и централен защитник. През зимата отборът бе напуснат от Франко Русо (под наем в Льовен) и Игор Пластун, а играчи на тази позиция не бяха привлечени. А през лятото може да бъде продаден Оливие Вердон.

Лудогорец наблюдава играчи и на други позиции.

Интересното е, че единственият взет през зимата - Ивайло Чочев, все още не успява да се утвърди в състава и да спечели титулярно място. Халфът бе на терена в 8 шампионатни мача, но само в един от тях бе титуляр. Той отбеляза и едно попадение - при разгрома с 6:0 над Локомотив София.