Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова играчите си да се опитат да обърнат резултата срещу Аталанта, но ако не успеят, да отпаднат по най-красивия начин. Същите думи германецът използва пред реванша с Барселона през май 2019 година, когато Ливърпул спечели с 4:0 на “Анфийлд”, след като преди това бе загубил с 0:3 на “Камп Ноу”.

“Помня, че тогава има казах, че ако се провалим, нека го направим по най-красивия начин. Сега виждам нещата по същия начин. Искаме да спечелим този мач и за да го направим, трябва да играем добре. Ако играем добре, имаме шанс да спечелим. След това ще видим. След първия мач казах, че и привържениците на Ливърпул, и тези на Аталанта смятат, че всичко е приключило. Сега, седмица по-късно, не мисля, че всички смятат, че нещата са решени”, заяви Клоп.

Въпреки това германецът подчерта, че не вижда особени прилики между сегашната ситуация и тази със споменатите мачове с Барселона, с изключение на резултата.

“Какви са приликите? Да, това е резултатът, но не и представянето. Играхме в Барселона и се представихме изключително, но загубихме с 0:3. Никой не знаеше как се стигна до такъв резултат. Сега загубихме с 0:3 у дома и гостуваме във втория мач, което е много по-различно”.

Последвайте каналите ни в: