Наставникът на Рома Даниеле Де Роси даде своята пресконференция преди утрешния реванш срещу Милан в 1/4-финалите на Лига Европа. Както е известно, преди сблъсъка на “Олимпико” “вълците” имат аванс от 1:0 в общия резултат.

Като за начало, Де Роси беше запитан дали в Рома са си взели някаква поука след ситуацията с Еван Ндика, която доведе до прекъсването на шампионатния двубой с Удинезе. “Играчът е добре и това е най-важното нещо. Мисля, че всеки си е извлякъл своя собствена поука за случилото се. Ние получихме похвали за нещо, което би трябвало да е нормално. Действахме без въобще да се замислим. Има обаче хора, които искат да ни изкарат скапан клуб и че сме искали да продължим. Напротив, при цялото ми уважение, нямаше възможност да продължим мача. Приятно е, че в такъв момент ние преоткрихме себе си като семейство, а не само когато печелим двубоите си”, отговори той.

Младият специалист също така призна, че не знае кога ще бъде доиграна въпросната среща. “Знаем, че има различни опции, както и че хората, които отговарят за това, имат трудности с намирането на нова дата. Мисля, че трябва да сме горди с италианския футбол заради това, че не може да се намери подходяща дата (поради евротурнитите - б.р.). От друга страна, трябва да се спази регулярността на сезона. Може да се стигне до прецедента да играем след края на кампанията. Надявам се да се стигне до логично решение”, добави бившият халф.

Журналистите попитаха Де Роси и за напрежението около неговия колега Стефано Пиоли покрай утрешния сблъсък. “Когато обсъждаме тази ситуация, ние говорим за възприятията за нещата, които четем във вестниците. Няма да коментирам не от уважение, а защото понякога това, което се пише, не е вярно. Милан е втори в първенството и играе добре, така че от тази гледна точка няма проблем. Утрешният мач ще бъде кръстопът за съперника ни, защото целта му е триумф в Лига Европа, докато съставът беше изграден за силно представяне в Шампионската лига. Там знаят, че трябва да спечелят, защото иначе ще отпаднат. Единственото им решение е да направят обрат в общия резултат”, отвърна той.

Треньорът на римляните освен това заяви, че не смята, че Пиоли ще предприеме големи промени в състава си, и потвърди, че Едоардо Бове ще замени наказания Браян Кристанте. “Не мисля, че той ще преобрази изцяло отбора, но ще направи някои промени. Нилс Лидхолм винаги казваше, че подреждал отбора си добре, но играчите започвали да се движат и разваляли всичко. Ние също обмисляме някои промени, но няма да бъдат цялостни. Да, Бове ще е заместникът на Кристанте, но това не е свързано с липсата на титуляра. Просто става въпрос за това, че имаме доверие на този играч, който в края на мача ще напусне терена с фланелка, прогизнала от пот. Искаме той да направи страхотен мач, защото го заслужава”, допълни Де Роси.

Последвайте каналите ни в: