Полузащитникът на Барселона Илкай Гюндоган бе поредният, който изрази претенции към съдийството след загубата на каталунците от Пари Сен Жермен с 1:4 в снощния четвъртфинал в Шампионската лига.

Според халфа е имало 11-метров наказателен удар срещу него при резултат 1:3. “Мисля, че заслужавах дузпа. Бягах и противникът явно ме блокира. Казах на съдията, че това е дузпа, а вместо това получих жълт картон", обясни той, цитиран от "Мундо Депортиво".

🚨 Ilkay Gündogan habla claro: "Esto es la Champions. No importa el rival, es imposible remontar si uno de tus jugadores es expulsado. Estamos muy decepcionados. Sentíamos que teníamos el control del partido antes de la tarjeta roja. Si es falta, es tarjeta roja"

💥 "Es difícil… pic.twitter.com/BGq4IgjePH

— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) April 17, 2024

Гюндоган също така посочи, че изгонването на Араухо е било решаващо за крайния резултат от двубоя и изрази съжаление, че този тип грешки в крайна сметка са обрекли на загуба Барса. "Това е Шампионската лига. Без значение от съперника, невъзможно е да се върнеш, ако един от играчите ти е изгонен. Много сме разочаровани. Чувствахме, че контролираме мача преди червения картон. Ако това е фаул, това е червен картон. Не съм гледал повторението и съм сигурен, че ще знаете по-добре.

Трудно е да се каже, но в тези решаващи моменти трябва да си сигурен, че можеш да си върнеш топката. Ако не достигаш топката, а аз не знам дали той (Араухо) я докосва или не, трябва да я оставиш. Предпочитам да допусна гол или да оставя нападателя един на един. Можех да оставя шанса на нашия вратар и да го оставя да ни спаси или дори да допусна гол. Да те оставят с човек по-малко  толкова рано в мача те убива", заяви Гюндоган.

Германският халф разкритикува и пасивността на отбора в защита при гола на Витиня, с който той направи 1:2. "Отново грешка. Мисля, че трябваше да излезем по-напред и да не му позволим да стреля. Той беше сам срещу нас. Това не е нещо, което не сме тренирали. Играчът, който е най-близо до топката, трябва да излезе и да му пречи. Бяхме трима на трима в ъгъла, а Витиня беше четвъртият човек и някой трябваше да излезе. Никой не го направи или го направи твърде късно. Беше добър удар и това беше вторият гол. Беше ненужен гол, но сега вече е твърде късно", каза той.

“Много съм разочарован, бяхме в добра позиция. Не само заради първия мач, но и заради това, че вкарахме първия гол. Всичко беше в ръцете ни, но допуснахме да ни се изплъзне по най-лесния начин. Дадохме го на ПСЖ. Това е най-разочароващото нещо", завърши Гюндоган.

Последвайте каналите ни в: