Волейболистките на Левски София поведоха в битката за бронзовите медали в Демакс лигата. Воденият от Петър Шопов тим се наложи като домакин над Славия с 3:1 (25:16, 30:32, 25:19, 25:20) в първата среща помежду им.

Вторият мач помежду им е на 18 април (четвъртък), от 18:30 ч. в зала "Панайот Пондалов". Играе се до две победи от три мача.

Двата отбора тръгнаха равностойно, след което "сините" поеха инициаитивата и я поддържаха до края на гейма. Така те поведоха в срещата.

Втората част бе доста по-оспорвана - в повечето време играта вървеше точка за точка, но "белите" успяха да измъкнат успеха и да изравнят.

Третият гейм тръгна с преднина за гостенките от Славия (2:0 и 4:2), но впоследствие настъпи обрат и момичетата на Петър Шопов взеха превес и удържаха темпото. "Сините" си върнаха аванса в двубоя.

Решителната четвърта част отново започна под диктовката на волейболистките на Иван Димитров (5:2), но съперникът успя от рано да обърне в своя полза. След 15:10 се усетиха колебания от страна на домакините, които вкараха интрига, но в крайна сметка Левски записа успех.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto