Мениджърът на Арсенал Микел Артета изрази увереност преди утрешния реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен). Двата отбора направиха 2:2 преди седмица на “Емиратс” и сега Арсенал трябва да спечели на “Алианц Арена”, ако иска да играе на полуфиналите на турнира за първи път от 2009 година.

“Имаме прекрасна възможност, възможност, която този клуб не е имал от 15 години - да се класираме на полуфинал в ШЛ. Цялата ни подготовка бе такава, че да можем да го постигнем. Утре имаме възможност да приложим всичко, което направихме в последните десет месеца, както и в предишния сезон. Повечето от нашите футболисти нямат опита да играят на 1/4-финал в Шампионската лига, но те са супермотивирани и уверени.

Можем да спечелим, но може и да загубим. Имахме невероятно пътуване до момента и ще дадем всичко от себе си да спечелим тези купи, за които се борим.

Искам да бъдем себе си, но това зависи и от подхода на съперника. Понякога съперникът не ти позволява това, но ние ще търсим най-добрия начин, по който можем да стигнем до победата”, заяви Артета на днешната си пресконференция.

Испанецът отказа да даде категоричен отговор дали Букайо Сака и Мартин Йодегор, които имаха проблеми след мача с Кристъл Палас, са готови да започнат срещу Байерн. Според Артета двамата утре ще преминат късни фитнес тестове.

"Надявам се, че ще бъдат готови. Имахме по-малко от 48 часа да се възстановим и направихме много лека тренировка. Ще видим как се чувстват утре и ще преценим”.

Последвайте каналите ни в: