Джуд Белингам очаква с нетърпение реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити и признава, че именно заради подобни мачове е избрал да премине през миналото лято в Реал Мадрид. Тогава интерес към него имаха и “гражданите”, но английският национал твърди, че щом е получил предложение от “белите”, не е имал никакви колебания къде ще продължи.

“По-нервен съм от самата пресконференция, отколкото от мача, който ни предстои. Заради такива сблъсъци дойдох в Реал Мадрид. Нямам търпение да изляза на терена и да играя.

Манчестър Сити е носител на требъл, невероятен тим. Не посещавам букмейкърите, така че не знам кой е фаворит. Ние самите сме доста добър отбор. Вярваме в себе си и способностите си”, заяви Белингам.

Запитан за интереса, който Сити имаше към него, халфът отговори: “Говорих с много клубове, но когато дойде Реал Мадрид, нямаше нужда да мисля повече”.

“И аз съм преживявал големи загуби, така че мога да разбера разочарованието, но това е нов мач. Няма да го започнем от 0:4. Момчета говореха малко по тази тема, но те са професионалисти и ще оставят това в миналото”, добави Белингам по отношение на тежкия резултат, който Реал записа при последното си гостуване на “Етихад”.

“Анчелоти те кара да мислиш, че си по-добър играч. Освен това е страхотен човек. Той ми дава свобода да се движа по терена. Кара те да се чувстваш комфортно. Беше невероятен в това да ми помогне да се адаптирам и да разбера собствения си потенциал. За първи играя като №10. В Дортмунд бях по-назад, така че благодарение на него записах това начало в Реал.

Моята игра не е само головете. Обичам да вкарвам, но мога да влияя на играта по различни начини. Не очаквах да реализирам толкова много, но сега, когато съм тук, искам да поема и тази отговорност. Вече имам 20 гола и се надявам да има и още такива до края на сезона”, завърши английският национал.

Последвайте каналите ни в: