Единадесет национални асоциации от Югоизточна Европа се събраха днес на среща в Тирана в централата на Албанската футболна асоциация. С домакини в лицето на президента на албанския футбол и вицепрезидента на УЕФА Арман Дука събирането бе фокусирано върху критични аспекти от стратегията на УЕФА за развитието на футбола.

В Тирана бяха обсъждани бъдещия формат на евротурнирите, в който има сериозни промени от следващия сезон, новата програма за солидарност и съдийството. Други от дискутираните теми бяха статистическите данни и анализи в спорта и финансите, системите за заложи и нови възможности в участващите държави.

На срещата бяха представители на Босна и Херцеговина, Хърватия, Кипър, Гърция, Косово, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, Словения, Турция и Албания. След представянето на споменатите теми участниците влязоха в разговори за бъдещето на европейския футбол, в които всички участниците изразиха безусловната си подкрепа за президента на УЕФА Александър Чеферин и администрацията на европейската футболна централа.

Последвайте каналите ни в: