Първият кръг от иновативната поредица от боксови турнири “HELL BOXING KINGS” с общ награден фонд един милион щатски долара ще се проведе тази събота (20.04) в столичната зала за бойни спортове “Pulev Boxing”.

Битките между талантливи боксьори в четири различни категории ще започнат в началото на деня (09:00 часа, българско време).

В двубоите ще вземат участие състезатели в дивизиите -60 кг, -67 кг, -75 кг, + 91 кг. Победителите в боксовите дуели ще продължат напред в турнира. Следващият етап на надпреварата ще се проведе в Унгария през юни 2024-а. Там четвърт-финалистите във всяка категория ще бъдат определени. За място на полуфинали и финали ще спорят бойци от десет държави - България, Унгария, Словакия, Чехия, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, Гърция и Турция.

View this post on Instagram

A post shared by Tervel Pulev (@tervelpulev)

От четвърт-финалите нататък в турнира ще бъдат въведени категориите от професионалния бокс -61.2 кг, -67.2 кг, 76.2 кг, и тежка +90.9. Този етап, както и полуфиналит, ще се проведат отново в Унгария през ноември и декември. Битките ще се проведат в четири рунда по три минути, съгласно правилата на професионалния бокс.

Крайният етап на уникалната по рода си поредица от галавечери ще се проведе на 22-и декември в “DTVK Arena” в Мишколц. Финалите са планирани за шест рунда по три минути.

Победителите в категориите ще получат по 100 000 долара. Сребърните медалисти по 30 000, а бронзовите - 10 000.

Посланик на събитието ще бъде живата легенда на бокса Рой Джоунс-младши. Американецът е бивш световен шампион при професионалистите в четири категории и е познат като един от най-зрелищните и атрактивни нокаутьори за всички времена.

Последвайте каналите ни в: