Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола увери, че не изпитва никакъв страх от Реал Мадрид или от това, че може да загуби реванша с “белите” от 1/4-финалната фаза на Шампионската лига. Преди седмица двата отбора направиха 3:3 на “Бернабеу” и утре на “Етихад” ще определят кой ще се класира за полуфиналите на турнира.

“Мачовете с Реал винаги са били и ще бъдат големи. За мен са нещо специално.

Кайл Уокър вече взе участие в едно или две занимания. Ще видим как ще е на днешната тренировка. Чувства се добре. Не знам още дали ще започне като титуляр, или ще бъде на пейката за началото, но ще бъде с нас утре. По много причини това е невероятно добра новина.

Чувстваме се комфортно, след като спечелихме Шампионската лига, но сега имаме нужда от точната енергия. Мисля, че феновете ще ни помогнат на нашия стадион. Имаме нужда от много шум, да усещаме присъствието им, особено в лошите моменти, защото със сигурност ще има моменти, в които ще страдаме.

Трябва да внимаваме за такива изненади, които Карло Анчелоти ни подготви и в първия мач.

Не ме е страх от Реал Мадрид, но ги уважавам много. Сблъсквал съм се с тях много пъти. Няма да говоря велики неща за тях, но ги уважавам. Искаме да ги победим и да играем добре. Искам да бъдем себе си. Не ме е страх от тях. Ако ме победят, което се случвало много пъти, ще ги поздравя и ще им пожелая всичко най-добро.

Далеч сме още от мечтите за нов требъл. Когато сме на финал за Фа Къп, остават два-три мача до края на сезона в Премиър лийг и сме на финал в ШЛ, тогава мога да започна да мисля за това. Виждате обаче колко силен е Челси (б.ред. съперникът на Сити в полуфиналите на ФА Къп) и какво означават няколко точки разлика при шест оставащи кръга в Премиър лийг. Когато изоставахме с няколко точки, казах, че ние трябва да свършим нашата работа. Сега е същото. Започнах да мисля за требъла миналия сезон едва когато победихме Манчестър Юнайтед на финала за ФА Къп. Успехът за мен през този сезон, че все още сме в битката и за трите трофея”, заяви Гаурдиола на днешната си пресконференция.

Последвайте каналите ни в: