Бившият световен шампион в тежка категория в профи бокса Деонтей Уайлдър заяви, че в следващата му битка ще разберем дали все още може да мери сили на най-високо ниво ил не. Американецът ще се изправи срещу Жилей Жан на 1-и юни. Битката им ще подгрява сблъсък в полутежка категория между Дмитрий Бивол и Артур Бетербиев, който трябва да определи безспорния шампион в дивизията.

Бронзовия бомбардировач загуби три от четирите си последни битки, но на пресконференция във Великобритания заяви, че не е изгубил надежда за кариерата си.

“Чувствам се добре. Истинска благословия е да се върна отново под светлините на прожекторите. Очаквам битката с Жан. Уважавам го. Той е добър боец и го уважавам заради това, но сега е моето време. Минах през много неща. Трябваше да се прегрупирам. Нещата не се променят просто ей така. Трябва да продължиш да работиш и да работиш. Ще видим в нощта на боя дали все още го мога или не. Виждам тази среща като моя последен шанс. Готов съм да покажа истинския Уайлдър”

“Изгубих страстта си към този бизнес. Имаше много причини това да се случи. Но този път няма да си играя. Нямам какво да губя. Губил съм много неща в този живот, дори някои от най-близките си хора, така че не мисля, че има какво повече да губя”, допълни нокаутьорът от Алабама.

Боксовият дуел между Уайлдър и Жан ще бъде част от отборната надпревара между бойците на промоутърските компании "Matchroom" (Еди Хърн) и "Queensberry Promotions" (Франк Уорън). Двете компании избраха петима боксьори в пет отделни категории, които ще премерят сили едни с други на 1-и юни. Другата битка в тежка категория, която ще е част от събитието на 1-и юни е тази между Филип Хъргович и Даниел Дюбоа.

Последвайте каналите ни в: