Центърът на Минесота Руди Гобер направи лични признания пред американския сайт The Players'Tribune преди старта на плейофите в НБА.
Французинът има средно по 14 точки и 12,9 борби на мач, като спори за отличието за най-добър защитник в НБА. Неговият Минесота Тимбъруулвс ще срещне Финикс Сънс.

"Това е болезнен спомен, но трябва да го споделя. Всяка година семейните ми роднини от страна на майка ми организираха голяма вечеря за Коледа. Майка ми е бяла, баща ми е черен. Той е от Гваделупа и е бил професионален баскетболист във Франция, когато са се срещнали. Майка ми имаше две бели деца от предишната си връзка, после съм се родил аз. За някои това беше проблем. След раждането му някои от роднините ни са й дали да разбере, че повече не е добре дошла на семейните събирания за Коледа, ако ме води и мен", каза 31-годишният баскетболист.

"Какво щях да бъде без нея? От първия ден, когато все още не можех да се защитавам, тя винаги ме е пазила. Нещата, които тя е направила за мен и за моите братя и сестри… невероятно е. Бих искал всеки на тази планета да има нещо в живота, за което е готов да даде всичко - цялата си страст, сърце, емоции. По този начин аз се посвещавам на баскетбола", казва още той.

"Винаги съм бил внимателен, когато съм говорил за моя път. Не знам дали това е заложено в културата ми или такъв е характерът ми. Това обаче ме направи човек, който не прави компромиси", споделя той. Той си спомня още, че не е бил избран за Мача на звездите през 2019 и е избухнал в сълзи. "В този момент хората в Америка можеха да видят кой точно съм аз. Не бях развълнуван, защото пропускам Мача на звездите, по-дълбоко беше. Плаках, защото осъзнах колко важна е майка ми в живота ми. Всичко, които сме преживяли заедно", разказа още Гобер. 

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages