Големи промени се очакват в повечето водещи клубове в Италия. Ювентус, Наполи и Милан може да сменят треньорите си, тъй като ръководствата на тези клубове не са доволни от представянето на отборите им през този сезон.

Раздялата на “бианконерите” с Масимилиано Алегри изглежда все по-вероятна. Договорът на 56-годишния специалист е до края на следващия сезон, но очакванията са той да си тръгне това лято. Наполи със сигурност търси нов треньор, а бъдещето на Стефано Пиоли в Милан също е доста несигурно. Според “Гадзета дело Спорт”, ако “росонерите” отпаднат от Рома на четвъртфиналите в Лига Европа, той ще бъде уволнен.

“O muori da EROE, o vivi tanto a lungo da diventare il CATTIVO”

E se per una volta accadesse il contrario?

Manna, forse Paratici, se si pensa a Conte è giusto pensare anche a lui.

Non voglio #Allegri al #Napoli, dico sarebbe #Allegri il coup de théâtre in pieno stile Aurelio pic.twitter.com/0Lo7NXtEwf

— Andrea8 (@Andrea842631710) April 16, 2024

Един от най-желаните кандидати на всички е Антонио Конте. От Наполи се свързаха с него и по-рано през този сезон, когато Руди Гарсия бе уволнен, но треньорът искаше да си почине една година. През лятото обаче той ще е готов да поднови работа. Юве също има интерес към него, а Милан следи ситуацията, въпреки че той не е начело в списъка им. Според информации от Испания Конте е е вариант и за бъдещ треньор на Манчестър Юнайтед, ако клубът реши да се раздели с Ерик Тен Хаг.

Наполи пък има интерес към Алегри и Пиоли, въпреки че според “Кориере дело Спорт” Конте е желаният избор на Аурелио Де Лаурентис. Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини също е сред кандидатите. Най-реалистичният избор за шампиона на Италия обаче е наставникът на Фиорентина Винченцо Италиано, който се очаква да напусне “Артемио Франки” през лятото.

Последвайте каналите ни в: