"Марица" победи с 4:0 "Асеновец" в среща от отложения 4-ти кръг в първенството Футбол 11 - 2009 (последната снимка). Срещата се игра на терена до училище "Св. Седмочисленици" в ЖК "Тракия". Ивайло Мерджанов, Георги Фанков, Ивайло Бойчев и Ейлядин Асенов реализираха попаденията за тима воден от Йордан Влашки. "Марица" има да изиграе още един мач в тази група срещу "Вихър" (Белозем).

В Регионалната група за деца, набор 2009 - "Център" "Марица" загуби от "Хебър" с 4:5 в много оспорван мач от последния за полусезона 13-ти кръг, който се игра на новия терен до спа-хотел "Марково". "Жълто-сините" пропуснаха много положения и в крайна сметка загубиха срещата. Хеттрик за момчетата водени от Иван Михайлов реализира Божидар Ковачев, а едно попадение вкара Валентин Маринов. Голмайстори за пазарджиклии станаха Константин Асенов и Мартин Райчев, които се разписаха на два пъти, а Алекс Хавальов добави един.

Така "Марица" заема 3-то място в класирането с актив от 22 точки, "Хебър" завършиха кампанията си с 4 победи, 3 равенства и 5 загуби, но са с една година по-малки от противниците си.