"Марица" постигна успех с 1:2 при гостуването си на "Хебър" в Пазарджик в среща от 16-ти кръг от Зоналната група при децата, набор 2007/2008, където "жълто-сините" играят с набор 2007 (снимки от 1 до 4). Момчетата на Димчо Беляков бяха по-добрия тим на терена и заслужено спечелиха. Почетното попадение за домакините падна в края на мача при добавка след изпълнена дузпа. Вратарят на маричани пострада в този мач, като именно при тази ситуация беше отсъдена дузпа, вместо нарушение в атака.

"Марица" заема 12-то място в класирането с актив от 16 точки. В следващия кръг, който е последен за полусезона, пловдивчани са домакини на "Сините камъни" (Сливен). "Жълто-сините" имат и един отложен мач със "Сливен".

В Зоналната група при юношите младша възраст "Марица" загуби гостуването си на четвъртия в класирането "Бургас спорт" с 3:1 (снимка 5 и 6). Срещата се игра на терена в Долно Езерово. Групата и за този мач на маричани бе доста малка и треньорът Александър Николов нямаше много опции пред себе си. Емилио Макавеев реализира голът за пловдивчани, които заемат 11-то място с 20 точки. В последния кръг "жълто-сините" са домакини на "Сините камъни" (Сливен). Тимът има и три отложени мача – с „Локомотив“, както и с „Родопа“.

В Регионалната група за деца 2007/2008, където "Марица" играе с набор 2008, тимът почиваше по програма в последния за полусезона кръг. Тимът има да изиграе един отложен мач от 3-ти кръг на шампионата, който към този момент все още не е насрочен.