Изпълнителният директор на Милан Джорджо Фурлани увери, че “росонерите” са в добро състояние и няма никаква нужда да продават най-важните си играчи, тъй като те са щастливи на “Сан Сиро”. Различни спекулации около Рафаел Леао, Майк Менян и Тео Ернандес не спират да циркулират в пресата, но те ще останат, уверява Фурлани.

“Не е нужно да продаваме никого, за да покрием загубите. Като клуб, който работи на печалба, имаме възможност да инвестираме. Рафа Леао, Майк Менян и Тео Ернандес са щастливи да останат в Милан и имат дълги договори,” заяви шефът.

Португалското крило подписа наскоро нов контракт до юни 2028 година, а Ернандес и Менян имат договори за още две години. Ситуацията около французина остава по-сложна, тъй като доста медии твърдят, че различията между двете страни за продължаване на отношенията са големи и трудно ще могат да намерят компромис.

Милан най-вероятно ще трябва да намери заместник на Оливия Жиру, който почти сигурно ще напусне отбора в края на сезона.

“Жиру написа история в Милан и все още се представя на високо ниво, ще видим какво ще реши в края на сезона. През миналата година не бяхме плахи на трансферния пазар, сега също няма да бъдем. Трябва да продължим да подобряваме състава. Миналото лято направихме много промени, сега ще е по-целенасочено, защото основите са поставени. Философията е да подобряваме отбора, но няма смисъл да взимаме играчи, само за да бъдем в медиите или да застрашаваме финансите на отбора,” заяви Фурлани.

Последвайте каналите ни в: