Детски спортен клуб за двигателна култура на момичета и момчета от 4 до 8 годишна възраст Active Kids създадоха бившите футболисти на Монтана Сергей Георгиев и Иван Михов. Идеята им е да дадат на децата малко по-разнообразна спортна среда чрез различни подвижни игри. Тренировките ще се провеждат на малки групи, за да може да се осигури достатъчно внимание на всяко дете.

В заниманията ще се прилагат елементи от различни спортове като футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика и др. Най-важно, според двамата е, след всяка тренировка децата да си тръгват щастливи и заредени с много положителни емоции. "Най-важното е ние да предадем добрия пример на децата да спортуват и да станат добри хора. Това го имаме като морален дълг към тях, а дали ще станат спортисти, това те сами ще решат като пораснат", заявиха Георгиев и Михов.

Първата им тренировка бе по футбол на основно ремонтираната от общината спортна площадка в кв. "Младост". На откриването и присъстваха капитанът на Монтана Димитър Буров и съотборниците му Стефан Каменов, Владислав Цеков-Каската, Юлиян Весков и Петър Атанасов, както и играещият в Бдин (Видин) Кристиян Вълков.

Хлапетата от Active Kids първи влязоха на спортната площадка и си биха дузпи с кмета Златко Живков. Той пък призова всички да я пазят и предупреди, че има монтирани камери, които ще следят за нарушители.

Последвайте каналите ни в: