Президентът на Франция Еманюел Макрон обясни, че се надява от Реал Мадрид да не спират Килиан Мбапе за евентуалното му участие във френския олимпийски тим на Игрите в Париж идното лято. Официално все още няма потвърждение, че настоящият играч на Пари Сен Жермен ще премина на “Сантиаго Бернабеу” след края на сезона, но множество информации твърдят, че всичко е договорено.

По това време Мбапе вече би трябвало да бъде състезател на Реал, а по принцип клубът има право да го спре за Олимпиадата. Заради домакинството си обаче французите искат да разполагат с най-голямата си звезда.

“Ще направим всичко възможно да имаме силен тим на Игрите. Вярвам както във френските, така и в останалите европейски клубове (че ще пуснат своите играчи при нужда - б.р.)”, заяви Макрон.

След това той беше попитан от кореспондент на “Ас” дали визира президента на Реал Мадрид Флорентино Перес. “Да, точно това имах предвид”, отговори държавният глава на Франция.

Все пак предстои да се види дали самият Мбапе ще иска да играе на Олимпиадата, след като преди това ще е бил част и от националния тим на Европейското първенство. “Все още не съм говорил с Килиан за олимпийските игри”, уточни Макрон.

Последвайте каналите ни в: