Италианският селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини ще трябва да обяви списък с 30 волейболисти, на които ще разчита в турнира на Волейболната лига на нациите (VNL) през тази година.

По информация на Sportal.bg, Бленджини и щабът му ще трябва да обявят имената на селектираните 30 волейболисти до края на месец април пред Международната федерация по волейбол (FIVB).

Кои обаче ще са волейболните национали през 2024 година?

Преди месец президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любо Ганев обяви пред Sportal.bg, че новите революционни 5-годишни договори с централата ни ще бъдат предложени на всички родни национали, които са играли за България през 2023 година без Цветан Соколов и Теодор Салпаров, които обявиха официално, че се отказват от държавния тим.

Освен тях обаче и доста други опитни волейболисти, които са над 30 и повече години, нямат никакво намерение да се обвързват с държавния тим за следващите 5 година като Георги Братоев, Валентин Братоев, Мартин Божилов, Николай Пенчев и други.

По информация на Sportal.bg, доскорошният титулярен разпределител на националния отбор на България Георги Сеганов (30 години) също е отклонил предложението за 5-годишен договор с БФВ.

Така пред Джанлоренцо Бленджини и щабът му, в който ще влязат бившите национали Христо Цветанов и Данаил Милушев, както е старши треньорът на Дея спорт (Бургас) Франческо Кадеду, стои да намерят достатъчно качествени родни волейболисти, с които да попълнят списъка от 30 волейболисти изискван от Международната федерация по волейбол (FIVB).

По всичко личи, че България през 2023 година ще залага на “детска градина” в двубоите от VNL и в състава ни ще влязат голям брой младежки и юношески национали.

Последвайте каналите ни в: