Ивана Ефремова ще играе за трети път в кариерата си на финал в родното първенство. Само на 20 години централната блокировачка вече натрупа солиден опит, който е безценен за израстването на всеки един състезател. В навечерието на първия финален двубой с Марица, който ще се проведе в сряда в зала „Сила“ в Пловдив, тя говори пред cskavolley.com. Талантливата ни волейболистка се надява, че тя и съотборничките й ще покажат високо ниво и ще могат да разбият статуквото.

Поздравления за страхотното представяне в хода на сезона и плейофите. Доволна ли си от постигнатото до момента?

– Благодаря. Определено съм доволна, защото достигнахме до втори финал през сезона, след като играхме и за Купата на България. Основната цел бе да се борим за титлата и сега имаме този шанс. Щастлива съм, защото показахме характер срещу Левски в една драматична битка, особено в последния мач.

Така обаче стана по-сладко.

– Разбира се. Винаги когато е по-трудно, накрая е по-сладко. Срещу Левски зарядът е по-различен и това ме кара да съм още по-щастлива, че се справихме с това препятствие.

Какво да очакваме срещу Марица?

– Ще се стремим да покажем най-доброто, на което сме способни. Ако го направим и дадем максимума, резултатите ще дойдат.

Играхте три мача срещу тях през годината. Успявате ли да се доближите, стъпка по стъпка, до победата?

– Определено израстваме и надграждаме в играта си. Но това е финал и ние трябва да докажем себе си и да затвърдим прогреса, който имаме в хода на сезона.

Срещу Левски напрежението бе наистина голямо, от една страна защото е дерби и от друга заради участието на финал. Марица обаче доминира през годините и сега няма да има чак толкова голямо напрежение срещу тях. Така ли е?

– Според мен напрежението е част от играта. Не може да го няма, когато играем на финал. Да, Марица е фаворит, но ние ще опитаме да променим нещата и да покажем най-доброто от себе си. Смятам, че ако усещаме напрежение, това означава, че се доближаваме до целта. Така че не бих казала, че е нещо лошо.

Постижима цел ли е титлата?

– Всичко е постижимо, стига да има достатъчно хъс, желание и себераздаване. Ние се трудим и работим точно за това. Ако вярваме, че можем и покажем най-добрата си игра, кой знае?!

Подкрепата на публиката също ще бъде от голямо значение, нали така?

– Абсолютно. Подкрепата на публиката е от огромно значение. Феновете ни държаха във финала за Купата на България. Надявам се, че сега отново ще са до нас и ще ни надъхат от трибуните, за да ни помогнат в тази тежка битка, която ни предстои.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto