Новият наставник на ЦСКА - София Стамен Белчев даде пресконференция.

54-годишният специалист говори за предизвикателството пред него и щаба му, като заяви, че е наясно какво очакват феновете на "червените". Белчев определи спечелването на Купата на България като реалистична цел пред отбора от Борисовата градина.

"Има разлика от последния път, но аз съм в кухнята на ЦСКА, обстановката ми е позната и знам с какво се сблъсквам. Имам идея за някои неща, които трябва да се променят. Знам с какво разполагам и с какво се заплащам. Разликата от Лудогорец е голяма, излизаме всеки мач за победа, накрая ще правим сметките. Купата е целта и да играем в Лига Европа. За шампионската титла в момента доста трудно ще се случат нещата, реалната цел е купата.

Аз мисля, че много промени няма да бъдат полезни на този етап. Вчера имахме тренировка, днес друга, утре е мачът. Надявам се да извлека максимума от състоянието на футболистите и да използвам тези, които се намират в най-добро такова. Сами разбирате, че не разполагаме с много крила и не можем да вземем в момента. Ще се справяме с налично, надявам се да извлека най-доброто от футболистите, както казах. Две години работя с тези млади момчетата, има какво да се желае, ще им дам шанс при всички случаи, но от тях зависи - те трябва да си заслужат този шанс. Имам поглед върху момчетата от втория отбор, има такива, които са близо до договор с клуба. С Лазар вчера говорих, всеки, който тренира горе, може да получи шанс. От него зависи, не мисля да не използвам такива, които им изтичат договорих. Казах им, че имаме девет финала до края, дай боже с финала. Ще разчитам на всички. Резултатите увеличават договора и те го намаляват.

Ако има резултати и добри игри, ръководството ще реши дали ще продължа да работя. Надявам се всички да са здрави за полуфинала, ще разчитам на хората, които са в оптимална форма. Утре ще видите, имайте търпение. Няма какво да очакваме големи разлики от тези, които са играли. Сигурен съм, че феновете ще подкрепят отбора. Не е важно как мен ще подкрепят, искам отбора да бъде подкрепен. Разчитам, че футболистите ще дадат всичко от себе си, за да останат доволни феновете. Фернандо Каранга се е променил, нормално е, минали са години, улегнал е, по-полезен е, надявам се да продължи да дава най-доброто. Не искам да мисля напред, искам с моят щаб да бъдем максимално полезни за ЦСКА. Ръководството ще прецени дали ще продължим да работим занапред. Най-вероятно ще имаме още един помощник в щаба.

Скандиранията на името ми от страна на феновете може само да ме радва, знам какви са очакванията на феновете. Първият път бях на морето с втория отбор и ме свалиха от автобуса, Йорданеску отказа и беше много неочаквано да поема най-големия клуб в България. Сега в неделя ми се обадиха, бях се прибрал в Хасково, веднага тръгнах наобратно, говорих с Филип Филипов и Стоян Орманджиев, така се случи. Аз предложих Анатоли Нанков, познаваме се добре, разбира се. Да се прекрати доминацията трябва да се довери изцяло на треньора за много работи, който и да е този треньор, и бъдете сигурни, че нещата ще бъдат добре. Постоянство", каза Стамен Белчев.