Тежко контузеният защитник на ЦСКА - София Мартин Стойчев претърпя операция във Валенсия.

20-годишният десен бек пострада при домакинската загуба от Локомотив (Пловдив). Той скъса предна кръстна връзка на коляното. След пълни медицински изследвания стана ясно, че той ще трябва да се подложи на операция.

Хирургическата интервенция е извършена преди три дни. Била е избрана точно клиниката във Валенсия, тъй като там беше успешно опериран и капитанът на “армейците” Юрген Матай, който се излекува изненадващо бързо от подобна тежка контузия. Стойчев се възстановява от интервенцията, която е преминала добре, въпреки че е продължила 2 часа и половина и е била много сложна. Според лекарите, погрижили се за младежкия ни национал, всичко е преминало по план. Десният се чувства добре и е амбициран повече от всичко да се върне по-силен в игра.

Мартин Стойчев има здрав характер, като това отчитат всички треньори, които досега са работили с него както на клубно ниво, така и в младежкия национален тим. Селекционерът на “лъвчетата” Александър Димитров дори го определи като бъдещето на България отдясно на защитата.

“Тема Спорт”