Барселона приема Пари Сен Жермен на “Естади Олимпик Луис Компани” в чакан с нетърпение реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига. Преди седмица парижани бяха сочени като фаворит в тази двойка, но тимът на Чави Ернандес доказа, че се намира в много добра форма и след силно представяне на “Парк Де Пренс” каталунците заслужено стигнаха до победа с 3:2 и вече на свой ред са фаворизирания тим преди реванша. Ако успее, това ще е първо класиране на Барселона на полуфиналната фаза в ШЛ от сезон 2018/19.

Барселона е в серия от 13 поредни мача без загубиха, като в тях “блаугранас” постигнаха 10 победи. Последните шест двубоя на отбора завършваха неизменно с пълен успех за Барса. В директните мачове с ПСЖ каталунците също имат преднина - шест победи срещу четири успеха за парижани. В предишното си гостуване в Барселона обаче ПСЖ спечели с 4:1.

Седмицата в изключително важна за тима на Чави Еранднес, защото реваншът от 1/4-финалите на ШЛ ще бъде последван от голямото дерби с Реал Мадрид.

Отборът на Луис Енрике би трябвало да бъде по-свеж, защото не игра двубой от френското първенство през изминалия уикенд, докато Барселона гостува на Кадис и макар и с много променен състава стигна до успех с 1:0.

Парижани са изключително убедителни в Лига 1, където водят с десет точки, но това не може да се каже за мачовете им в ШЛ, тъй като те спечелиха само осем точки от шестте си мача в груповата фаза.

За последно ПСЖ бе на полуфинал в ШЛ през сезон 2020/21.

Барселона е без дългосрочно контузените Гави и Балде, а Андреас Кристенсен, който отбеляза третия гол в Париж, и Сержи Роберто са наказани. Педри се възстанови и влизаше като резерва в последните два мача, така че вероятно ще бъде готов да започне вече и в титулярния състав.

Ашраф Хакими пропусна първия мач заради наказание, но сега се завръща в състав на ПСЖ. Контузени са Кимбембе, Курзава и Рико.

Последвайте каналите ни в: