Българка е номер едно реализатор в Адриатическата лига до 15-годишна възраст. Баскетболистката на Шампион 2006 Габриела Коцева убедително спечели наградата, след като отбеляза 276 точки в 10 мача, които нейният тим изигра в тази надпревара за този сезон. 

Това бе дебютно участие на Шампион 2006 в този международен шампионат с участие от различни силни отбори от бивша Югославия. Момичетата на българския тим завършиха с 5 победи и също толкова загуби, което бе достатъчно за шесто място от общо 11 тима. Победител в тазгодишното издание на Адриатическата лига до 15 години стана състава от Италия – Рейер Венеция Местре, който на финала победи домакина на Файнъл Фор Янина от Рогажка Слатина с 50:48. 

Коцева завърши със средно по 27.6 точки на мач с 8 точки средно повече от класиралата се на второ място Ламия Талич от босненския Челик БХ Телеком – 19.6 точки на мач. Коцева попадна и в тройката по асистенции със средно по 4.3 на мач, а в класацията на борбите Валерия Стойчева е втора със средно по 14.5 овладени топки. Словенката Анаис Гобец от Янина пък бе най-полезна състезателка, а двете български Коцева и Стойчева намериха място в Топ 10 и на тази класация. 

От клуба изразиха своето задоволство от участието в тези срещи с отбори от много добри баскетболни страни и заявиха, че ще желаят участие в лигата и догодина.

Последвайте каналите ни в: