В Регионалната група за деца 2007/2008, където „Марица“ се състезава с набор 2008, „жълто-сините“ завършиха наравно 3:3 със състава на „Юнайтед“ (Пловдив). Срещата от 12-ти кръг се игра в петък на стадион „Пловдив“. Точни за възпитаниците на Димчо Беляков бяха Георги Борисов на два пъти и Хасан Байрям. "През седмицата стана ясно, че спечеленият безапелационно на терена мач срещу с година по-големите деца на „Асеновец“ (лидер в класирането) ще бъде загубен служебно, тъй като вратарят на пловдивчани е играл в два поредни дни и за набор 2008 и за 2007. Надяваме се тази служебна победа да бъде сладка, щом точките са най-важните! За нас по-важното е, че на терена „Марица“ бе много по-добрият отбор! И че вече правилата са спазени", кометираха от клуба.

В последния есенен кръг „Марица“ почива по програма. Тимът има да изиграе един отложен мач от 3-ти кръг на шампионата, който към този момент все още не е насрочен. В класирането маричани заемат второ място с актив от 20 точки, но доста от отборите имат отложени двубои.

В Зоналната група за деца 2007/2008, където „Марица“ се състезава с набор 2007, „жълто-сините“ загубиха с 2:1 от ФА „Пловдив“-1 (снимки 1 и 2). Срещата от 15-ти кръг се игра в събота на терена в село Костиево. Голът за момчетата на Димчо Беляков отбеляза Хасан Байрям. През седмицата „жълто-сините“ изиграха отложен двубой с „Велд“, който загубиха с 0:1. В класирането „Марица“ заема 12-то място с актив от 13 точки. До края на есенния полусезон в тази група остават два редовни кръга, а в следващия маричани гостуват на „Хебър“. Съставът има да изиграе и един отложен мач.

В Зоналната група при юношите младша възраст 2005/2006, където „Марица“ играе с набор 2006, „жълто-сините“ загубиха с 2:1 от ФА „Пловдив“ в мач от 15-ти кръг (снимки 3 и 4). Срещата се игра също в събота в село Костиево. Тимът на Александър Николов продължава да има проблеми с контузени състезатели. Ангел Тосев реализира попадението за „Марица“ в този мач. Отборът дели 9-то място с „Димитровград“, като двата тима имат по 20 точки. И в тази група остават два редовни кръга до края на есенния полусезон, а в следващия „жълто-сините“ гостуват на 4-тия в класирането - „Бургас спорт“. Тимът има и три отложени мача – с лидерите „Ботев“ и „Локомотив“, както и с „Родопа“.

В петък, при децата 2009, „Марица“ победи като гост „Ботев“-2 с 2:4, като за този мач вече ви информирахме.

В понеделник, при юношите старша възраст, „Марица“ гостува на лидера „Арда“ в мач от последния редовен кръг за есенния полусезон. Момчетата на Красимир Иванов имат да изиграят и един отложен мач – срещу „Металик“ в Сопот.