Челси размаза у дома Евертън с 6:0 в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига и записа най-убедителната си победа от началото на сезона. Големият герой за домакините от Лондон бе Коул Палмър (13, 18, 29, 64-дузпа), който пренаписа историята с четири попадения, а с по един гол се отчетоха Николас Джаксън (44) и Алфи Гилкрист (90). Палмър е първият играч на "сините", който бележи в седем поредни домакински мача в елита и с два последователни хеттрика за тима в един и същи сезон. Освен всичко друго той се изравни с голмайстора на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, като и двамата имат по 20 попадения на върха в класацията за най-добър реализатор във Висшата лига.

Домакините решиха мача за едно полувреме, повеждайки още в 13-ата минута, когато Николас Джаксън подаде към Коул Палмър, който с хубав шут от дъгата на наказателното поле не остави абсолютно никакъв шанс на Джордан Пикфорд за 1:0. Пет минути след това Джордан Пикфорд успя да отрази удар на Джаксън, топката обаче стигна до Палмър, който с глава я прати във вратата за 2:0.

В 29-ата минута Пикфорд сбърка с паса си и даде топката на Палмър, който с мощен изстрел от дистанция се разписа в опразнената врата и оформи своя хеттрик за по-малко от 30 минути. Шест минути по-късно Бето с глава вкара топката във вратата на Джорде Петрович, но попадението за гостите не бе признато заради засада.

В 44-ата минута Марк Кукурея центрира в наказателното поле, където Николас Джаксън овладя, завъртя се и прати топката в мрежата на Пикфорд за 4:0.

След почивката в 61-ата минута Челси получи правото да изпълни дузпа. Играчите на Челси се сдърпаха кой да изпълни дузпата, като Нико Джаксън, Мадуеке и Палмър искаха да грабнат топката. В крайна сметка Палмър я взе, а това вбеси много Джаксън. Юношата на Манчестър Сити все пак прати Пикфорд в обратния ъгъл и вкара четвъртия си гол в двубоя за 5:0. Така той изравни звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд в спора за голмайстор на Висшата лига. Двамата ще се изправят един срещу друг, но във ФА Къп на полуфинала на турнира в събота, 20 април, от 19:15 часа.

В последната минута на редовното време Пикфорд изби топката след изстрел Бен Чилуел, но топката стигна до Алфи Гилкрист, а юношата на лондончани вкара първото си попадение с екипа на Челси и оформи крайното 6:0.

С успеха тимът на Маурисио Почетино събра актив от 47 точки на деветото място. Евертън пък продължава борбата за оцеляване, като за момента е с две точки повече от Лутън, който заема 18-ото място.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !