Преди броени дни Аталанта изуми Футболна Европа с гръмката победа над Ливърпул (3:0) на "Анфийлд", но в Серия "А" отборът на Джан Пиеро Гасперини съвсем не е толкова убедителен. "Бергамаските" изпуснаха аванс от два гола срещу застрашения от изпадане Верона, а равенството 2:2 сведе до минимум шансовете им да финишират в топ 4.

Двубоят на "Гевис" не предполагаше подобна развръзка. Джанлука Скамака в 13-ата минута и Едерсон в 18-ата осигуриха ранна преднина на Аталанта, но в началото на второто полувреме Верона отговори с попадения на Дарко Лазович и Тижани Нослин. Със спечелената точка тимът на Марко Барони остави след себе си в подреждането Емполи и Фрозиноне.

Джанлука Скамака затвърди добрата си форма от последните седмици, като се разписа в четвъррти пореден мач. Италианският национал беше точен след пас на Тюн Копмайнерс и мощен шут под напречната греда. Не след дълго Скамака изведе Едерсон очи в очи с Лоренцо Монтипо и халфът не сгреши - 2:0. До почивката домакините можеха да решат всичко в своя полза, но не го направиха и Верона се възползва от отпускането в редиците на съперника през втората част.

В 56-ата минута Нослин комбинира с Лазович, а премереният изстрел на сърбина се оказа неспасяем за Марко Карнезеки. Това беше едва втори гол за Лазович през сезона, но той вдъхна увереност на гостите, които се нуждаеха от още 4 минути, за да стигнат до равенството. Изравнителното попадение отбеляза Тижани Нослин след центриране от десния фланг и закъсняла намеса на Карнезеки.

Последвайте каналите ни в: