От Спартак се засегнаха от въпроси на двама общински съветници, относно базата на клуба. Въпросите на общинарите предизвикаха реакция от клуба. Позицията публикуваме без редакторска намеса:

Дами и господа общински съветници, не намесвайте Спартак в гнусните ви политически игрички!
Уважаеми спартаклии,
уважаеми пловдивчани,
Днес двама общински съветници - Йордан Иванов и Веселка Христамян от Демократична България са задали въпроси за състоянието на стадион Векта, находящ се според тях в ЖК "Христо Ботев".
От футболен клуб Спартак искаме да отговорим на тези двамата:
Стадион Векта не съществува, а се казва Работнически спортен комплекс, находящ се на бул. Никола Вапцаров №1, квартал Въстанически- юг, а в момента там има голяма табела Спортен комплекс Спартак.
Въпросните двама, явно никога не са стъпвали в спортния комплекс, но се правят пред обществото на загрижени за състоянието му.
И за да спрат да си правят акциите на гърба на Спартак, ще им обясним следното:
От 1 март 2019 г. Спартак използва спортния комплекс за тренировки, като за целта заплаща наем на Община Пловдив по график на тренировки за своите 350 деца + децата на сателитния отбор “Реал”.
Когато влезнахме, съоръжението беше в окаяно състояние, заради това, че един господин бе решил, че може да си присвои терена и води дълги дела.
Въпреки това ПФК Спартак до този момент е инвестирал 145 000 лева собствени средства за ремонт на съблекални, поддръжка на терените и изграждане на LED осветление, освен това заплаща денонощна охрана и битови сметки.
Ръководството на ПФК Спартак е готово да инвестира 2,2 млн. лв. в съоръжението и да го превърне в спортно бижу с единствения в България покрит терен, но за целта трябва да приключат делата на въпросния човек.
ПФК Спартак вече внесе искане за подписване на договор за наем за 1 година по Закона за спорта и искане за концесия за 35 години.
От ПФК Спартак считаме, че не е редно да се обвързват политиката и спорта. Не сме ползвали общински и държавни средства и започналата реконструкция на стадион "Тодор Диев", издръжката на клуба и бъдещият ремонт на спортния комплекс ще бъдат обезпечени изцяло от нашия собственик г-н Динко Миленчев.
Дами и г-да общински съветници,
ако не можете да помогнете на спорта, то поне не се опитвайте да пречите!

Един от общинските съветници Веселка Христамян коментира така:  Питането не е политически обвързано, а на база, на зададени към съветниците въпроси. Не е депозирано днес, а преди 10 дена. Какво е породило притесненията ви? Присъединявам се към готовността на колегата Иванов за разговор, при желание от Ваша страна." Тя изявява желание за среща с ръководители на клуба за изясняване на случая.