Обединеният шампион в лека-тежка категория Артур Бетербиев ще се изправи срещу друг непобеден знаменит боец Дмитрий Бивол в исторически дуел на 1 юни в Саудитска Арабия.

👀 FACE OFF 🔥@ABeterbiev vs @bivol_d

👑 The Undisputed Light Heavyweight Championship#BeterbievBivol | #RiyadhSeason | #4CrownShowdown pic.twitter.com/gkSKheHMpX

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) April 15, 2024

Битката е дългоочаквана, защото ще бъде между двамата крале в дивизията и ще излъчи първия неоспорим шампион, носител на всичките пояси, от Рой Джоунс през 1999 година насам.

😂 @EddieHearn #BeterbievBivol | #RiyadhSeason | #4CrownShowdown pic.twitter.com/rFu9ZbzORk

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) April 15, 2024

Саудитска Арабия отново е причината за обединение и на двама от водещите и съответно конкурентни британски промоутъри Еди Хърн и Франк Уорън. В бойната карта ще има по петима боксьори от талантите на двамата мениджъри.

Шампионът на WBC, IBF и WBO Бетербиев е с 20 победи от 20 мача, а по-впечатляващото е, че всичките са постигнати с нокаути. Неслучайно той е смятан за по-сериозен нокаутьор дори от повечето боксьори в по-горните теглови дивизии.

Бивол е с 22 победи от 22 битки (11 нокаута) и е носител на другия пояс в лека-тежка категория - този на WBA. Той вече се боксира в Саудитска Арабия по време на грандиозната галавечер в Рияд на 23 декември миналата година в забележителна бойна карта, оглавена от Антъни Джошуа.

Последвайте каналите ни в: