Барселона има аванс от един гол срещу Пари Сен Жермен преди реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига. Освен това двубоят във вторник вечер ще бъде в каталунската столица. Според Педри обаче това не прави домакините фаворити. Халфът на Барса е амбициран за силен мач и предупреди, че ще бъде трудно.

“Трябва да излезем на терена и да “изядем” съперника. Със сигурност за мен това е най-важната среща в кариерата ми досега”, амбициран е испанският национал.

“Имаме някакво малко предимство, но ПСЖ със сигурност няма да ни остави толкова лесно да спечелим. Познаваме Луис Енрике и сме наясно, че ни очаква сериозна преса. Ще бъде трудна среща, защото и двата отбора не се чувстват добре, когато не притежават топката. Който владее кълбото повече, той ще продължи напред”, смята Педри.

Наскоро младокът се завърна след поредната си контузия и в последните два мача записа по около половин час. “Усещам, че съм добре и нямам търпение. Дали бих могъл да издържа 90 минути? Предпочитам да изиграя 80 минути на най-високо ниво и ако не мога повече, да поискам смяна. Президентът Жоан Лапорта поиска от нас да се раздадем и да зарадваме феновете”, каза още полузащитникът.

Според него в основата на изключителната форма на Барселона след решението на Чави да напусне не е толкова мотивацията, колкото по-стабилната игра в защита.

Последвайте каналите ни в: