Наставникът на Милан Стефано Пиоли най-вероятно няма да може да разчита на двама от централните си защитници за дербито срещу Интер следващия понеделник, което може окончателно да убие интригата за титлата в Серия "А" при победа на “нерадзурите”.

Малик Тиау си изкара пети жълт картон в първенството през сезона при ремито 3:3 със Сасуоло и поради тази причина ще бъде наказан за Дерби дела Мадонина. Също така германският национал почувства болки в края на вчерашния мач, но днешните прегледи са показали, че ще бъде готов още за реванша с Рома в Лига Европа, който е в четвъртък.

🏥 MN: Updates arrive regarding Kjaer and Thiaw after Sassuolo injury scareshttps://t.co/8FqsKscHTd #SempreMilan

— SempreMilan (@SempreMilanCom) April 15, 2024

Срещу “неровердите” физически проблеми изпита и Симон Кяер. Направеният му ядрено-магнитен резонанс днес е показал, че опитният датчанин няма контузия в лявото бедро. Въпреки това той ще се подложи на едноседмично лечение и състоянието му ще бъде оценено отново на по-късен етап. Така Кяер ще пропусне сблъсъка с "вълците" и е под сериозен въпрос за дербито с Интер.

Пиер Калюлю също лекува травма от известно време. Така по всичко личи, че титулярната двойка в центъра на отбраната за Милан срещу градския съперник ще бъде съставена от Фикайо Томори и Матео Габия. Междувременно, титулярният вратар Майк Менян ще бъде на разположение на Пиоли за мача с Рома, след като не игра срещу Сасуоло заради мускулна умора.

Последвайте каналите ни в: