Шампионският тим на „Етър“ излиза срещу Пеневата чета, извоювала бронзовите медали в САЩ-94, в кулминацията на тържествата по повод на вековния юбилей на великотърновския клуб. Дългоочакваният мач е на 25 април (четвъртък) от 19:00 ч. на стадион „Ивайло“. Това стана ясно, след като от „Етър“ публикуваха пълната програма за празничния ден. Както вече бе обявено, „Звездите на „Етър“ ще бъдат водени от треньорския тандем Георги Василев и Стоян Петров, а „Звездите на България“ – от Димитър Пенев и Красимир Борисов. Имената на участниците ще бъдат обявени в близките дни, но организаторите анонсираха, че на „Ивайло“ пристигат повечето от най-големите имена на родния футбол.

Богатата на събития програма започва още в 14 ч., когато в залата на хотел „Янтра“ започват поредица от срещи на легендите от САЩ-94 с децата от различните възрасти от школата на „Етър“.

Стартът на проявите на стадион „Ивайло“ е от 16 ч. с Музикална фиеста с DJ Емо. Първият футболен мач е между женските отбори на „Етър“ и полския „Медик“ (Конин) – многократен шампион на Полша и участник в Шампионската лига. Футболната битка стартира в 16:15 ч., а в почивката на мача ще бъдат представени отборите от ДЮШ на „Етър“ и техните успехи. Веднага след мача е награждаването на двата тима.

В 17:30 ч. на „Ивайло“ пристигат легендите от САЩ-94 и шампионският „Етър“, които със сигурност ще бъдат очаквани от множество фенове пред стадиона. В 17:40 ч. започва церемонията по награждаването на десетки „виолетови“ легенди по повод на стотния юбилей. Те ще получат Сребърни и Бронзови значки на БФС, както и почетни плакети от „Етър“. За настроението на хората от трибуните ще се погрижат талантите от великотърновския „Джуниър Бенд“. Следва приветствие от кмета на В. Търново Даниел Панов и връчване на наградите от Община В. Търново по повод на юбилея.

Двата звездни тима излизат на терена в 18:30 ч. за загрявка, а мачът им е от 19 ч. в две части по 30 минути, като вероятно националите на „Етър“ ще играят по едно полувреме и за двата тима. От 19:30 ч. в почивката на мача е и кулминацията при награждаването – най-изявените легенди на „Етър“ ще бъдат удостоени със Златни значки на БФС и почетни плакети.

Краят на мача ще бъде ознаменуван от тържествена заря, а от 21:30 ч. на Царевец предстои Аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина“, както и официална вечеря за участниците в мача.

 

Последвайте каналите ни в: