Звездата на баскетболния Лос Анджелис Лейкърс Антъни Дейвис ще бъде готов за началото на плей-ин турнира в НБА, след като излезе преждевременно от терена в последния мач от редовния сезон снощи срещу Ню Орлиънс Пеликанс. Дейвис има спазми в кръста и гърба, което наложи да му бъде дадена почивка и той вече се чувства по-добре, съобщиха от клуба.

Лейкърс не успяха да се доберат до топ 6 в Западната конференция, най-вече заради отчайващия старт на сезона. Все пак със силни мачове накрая се наредиха на 8-о място и ще играят в плей-ин турнира срещу Ню Орлиънс Пеликанс. Това реално ще бъде повторение на срещата от вчера, когато "езерняците" спечелиха със 124:108 като гости, а Дейвис излезе от игра в началото на последната четвърт.

AD today:

30 PTS
11 REB
13-17 FG

Played over 75 games for the first time ever. https://t.co/1vepCzKjsH

— StatMuse (@statmuse) April 14, 2024

Центърът на Пеликанс Лари Нанс-младши блъсна Дейвис при отскок за висока топка, което доведе и до падането му по гръб. Според него, прешлените току "вече са се отключили, болката го е напуснала и той вече е по-добре".

"Това беше опасна игра и няма как да е иначе в подобна ситуация. Знам, че Лари не играе мръсно".

Дейвис, който започна кариерата си именно в Пеликанс, завърши в тази среща с 30 точки, 11 борби, както и средно с 24.7 точки през сезона и 12.6 борби за 76 мача.

Последвайте каналите ни в: