Ръководството на Пирин е много доволно от треньора Олександър Бабич, който със сигурност ще води тима и следващия сезон.

Украинецът дойде в Благоевград непосредствено преди старта на пролетния дял на първенството. В контракта му има опция той да остане и за следващата кампания и точно това ще се случи. Той пристигна на мястото на освободения Иво Тренчев. Срещу Бабич в началото имаше и брожения от страна на привържениците. С работата си обаче специалистът успя да ги спечели на своя страна, пише "Тема Спорт".

В 29-ия кръг Пирин хвърли бомбата и победи като гост ЦСКА с 2:1. Така тимът продължи възходящото си представяне. Преди поражението с 0:2 от Лудогорец орлетата бяха в серия от 6 поредни шампионатни мача, в които не познаваха вкуса на поражението. Така те направиха сериозна крачка към оцеляването в елита. Ако Пирин продължи с добрите изяви, то може да го направи дори и без да играе бараж за оставане срещу третия от Втора лига.

В момента благоевградчани се готвят усърдно за домакинството на Черно море. Сблъсъкът с варненци, които са втори в подреждането, е в събота, 20 април, от 15:15 часа. Все още не е ясно дали за този двубой на разположение на Бабич ще бъде лекуващият травма плеймейкър Аймен Суда. Лекарският щаб прави всичко възможно това да се случи.

Целта пред ръководството е да направи така, че да запази отбора и за следващата кампания. Шефовете вече постабилизираха финансовата ситуация. От доста време футболистите взимат редовно заплатите си. Сега това се отнася и за премиите, заработени от встъпването в длъжност на Петър Занев.