Интер повеждаше на два пъти и накрая завърши 2:2 у дома с Каляри в мача им от 32-ия кръг на италианската Серия "А".

Въпреки грешната стъпка "нерадзурите" остават на върха с аванс от 14 точки пред градския съперник Милан и ако го победят в дербито от следващия кръг, ще си осигурят предсрочно шампионската титла.

Мачът започна перфектно за домакините и още в 5-ата минута Николо Барела направи пропуск, но в 12-ата Маркус Тюрам се разписа след центриране от Алексис Санчес.

В 28-ата минута попадение на Барела не беше зачетено заради засада, а решението беще потвърдено от ВАР. До края на първата част пък нямаше други положения за гол.

След почивката в 65-ата минута гостите възстановиха равенството, след като Елдор Шомуродов овладя край наказателното поле и със страхотен удар се разписа за 1:1. Девет минути по-късно „нерадзурите“ получиха дузпа за игра с ръка на Йери Мина, а Хакан Чалханоглу се разписа от бялата точка за 2:1.

В 83-тата минута обаче резултатът отново беше изравнен, след като Николас Виола се ориентира бързо в пеналта и наказа грешката на защитата на домакините за 2:2. Дълбоко в добавеното време вратарят Ян Зомер спаси лидера от загуба с фантастична намеса, отразявайки удар с глава на Джанлука Лападула от близка дистанция.

След равенството Интер е лидер с 83 точки, докато Милан е втори с 69 преди градското дерби между тях.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !