Берое и Локомотив Пловдив завършиха 2:2 в мач от 29-ия кръг на efbet Лига. В 16-ата минута Себастиян Вия откри от дузпа, а в 32-ата минута Димитър Илиев изравни също от наказателен удар. В 47-ата минута Вини Трибуле вкара за 2:1. Две минути след това Ангел Лясков отново изравни.

Първата добра възможност беше на сметката на гостите. В 4-ата минута Димитър Илиев пусна отличен пас към Бабакар Дион в наказателното поле. Белгиецът се освободи от Лучано Скаудроне и нанесе удар, който Артур Мота изби. Топката стигна до Мичи Нтело, но белгиецът от удобна позиция не намери очертанията на вратата. Берое отговори с удар на Карлос Алгара от далечна дистанция, като топката премина покрай вратата.

В 10-ата минута Евандро получи контузия и беше заменен от Ивайло Иванов. Минута по-късно Берое пропусна страхотна възможност да открие резултата. Себастиан Вия се справи с Оливер Камдем отдясно и центрира към далечната греда, където Джани Политино оставен съвсем сам от 2-3 метра не успя да намери очертанията на вратата.

В 16-ата минута Берое поведе. Себастиан Вия беше фаулиран в наказателното поле от Хорхе Сегура. Първоначално главният рефер Васимир Ел-Хатиб не посочи бялата точка, поради което беше привикан да изгледа ситуацията на повторение и коригира решението си. Зад топката застана Вия, който с удар в стил “Паненка” вкара за 1:0.

След половин час игра “смърфовете” също получиха дузпа. Димитър Илиев пусна страхотен извеждащ пас към Мичи Нтело. Белгиецът надбяга Франко Минго в наказателното поле, след което беше фаулиран от Артур Мота. Ел Хатиб беше категоричен – дузпа за гостите. Зад топката застана Илиев, който с прецизен удар вкара за 1:1.

В 41-ата минута Уерик Каетано опита да изненада Кристиан Томов с удар от своята половина, след като видя, че вратарят е излязъл много напред. Топката обаче премина над вратата. В продължението на първата част Вини Трибуле пусна към Лучано Скуадроне отдясно в наказателното поле. Защитникът нанесе удар, който Томов изби в корнер.

Втората част започна с гол за заралии. Джани Политино и Уерик Каетано се справиха с Ангел Лясков отдясно. Аржентинецът центрира по земя, а Хорхе Сегура не успя да изчисти топката, която се озова на пътя на Вини Трибуле и французинът от няколко метра вкара за 2:1.

Домакините задържаха аванса си само две минути. Защитата на заралии изпусна Ангел Лясков, който оставен абсолютно сам в наказателното поле с глава реализира след центриране на Бабакар Дион.

В 72-ата минута влезлият в игра преди секунди Франсиско Сагардия беше изведен сам срещу Томов. Вратарят обаче излезе предвидливо и успя да изпревари уругвайския нападател. Три минути след това Вия проби отляво, премина с лекота през Оливер Камдем и центрира към Вини Трибуле. Французинът отправи удар, но топката премина покрай вратата.

Малко след това Камдем центрира остро в наказателното поле, където Мартин Петков опита удар от движение, но Мота се справи и улови. В 86-ата Вия размина няколко защитници на гостите и нанесе удар, който Томов изби. Топката остана в заралии, като се стигна до шут на Жорди Говеа от 10-11 метра, с който вратарят отново се справи. Малко след това Вия получи жълт картон, който е пети за него и той ще пропусне гостуването на Левски в следващия кръг.

В 88-ата минута Сагардия получи извеждащ пас, освободи се от Камдем и прати топката във вратата. Голът обаче беше отменен заради нарушение на нападателя срещу френския защитник.

В добавеното време силен удар на Франко Минго от средна дистанция премина покрай вратата.