Фрайбург победи като гост Дармщат с 1:0 в мач от 29-тия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение отбеляза Рицу Доан в 37-ата минута.

Така Фрайбург записа трета поредна като гост и е на 8-о място, на само три точки от топ 6. Дармщат пък вече е с 22 поредни мача без победа, има 5 загуби в последните 6 мача и е въпрос на време да изпадне и математически.

#SVDSCF 0:1 (90.)
Schluss! Wir nehmen die drei Punkte aus Darmstadt mit! pic.twitter.com/h8lH1978U5

— SC Freiburg (@scfreiburg) April 14, 2024

Фрайбург беше по-добрият отбор през първата част, като можеше да открие в 33-тата минута, но ударът на Винченцо Грифо мина встрани от вратата на Марсел Шюнен. Четири минути по-късно гостите все пак поведоха чрез Рицу Доан. Японецът размени двойно подаване с Михаел Грегорич и със страхотен изстрел от границата на наказателното поле откри - 0:1 за Фрайбург. Отново Грифо пък можеше да удвои след няколко минути, но шутът му бе спасен от Шюнен.

През втората част картината на терена не се промени особено. Все пак Дармщат имаше добра възможност в 56-ата минута, но Оскар Вилхелмсон стреля над вратата от удобна позиция. Фрайбург пък имаше своите шансове да постигне по-убедителна победа, но пропуски направиха Грегорич и Килиан Силдилиа.

Последвайте каналите ни в: