Арсенал посреща Астън Вила в един от най-интересните мачове от 33-ия кръг на Премиър лийг. Лондончани ще търсят задължителна победа, която ще ги изведе отново на първото място в класирането, след като Манчестър Сити спечели вчера и в момента води с две точки. “Артилеристите” продължават да демонстрират отлична форма в първенството, а последното им поражение бе срещу Фулъм на нова година. През седмицата те завършиха само 2:2 в първия си сблъсък от 1/4-финалите в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, а втората среща е само след няколко дни.

Гостите от Бирмингам пък напоследък позагубиха от бляскавото си представяне, което демонстрираха в предходните месеци, и имат едва един успех в последните си пет срещи. Въпреки това те продължават да са в зона Шампионска лига, което е и целта им до края на кампанията. Астън Вила също игра европейски мач и направи важна крачка към полуфиналите в Лигата на конференциите след успех над Лил.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета залага на силна единайсеторка в преследване на първото място в шампионата. Якуб Кивиор, Габриел Мартинели и Жоржиньо сядат на пейката, но тяхните места са заето от Александър Зинченко, Габриел Жезус и Леандро Тросар.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

🧱 Zinchenko steps in at the back
🎯 Jesus joins the front line
⚡️ Trossard back in the line-up

Focused on the task in hand 👊 pic.twitter.com/H7fcWGOFe0

— Arsenal (@Arsenal) April 14, 2024

Наставникът на Астън Вила Унай Емери прави две промени в своя състав. Николо Дзаниоло се появява от първата минута на мястото на наказания Дъглас Луис, а Муса Диаби е предпочетен на крилото пред Леон Бейли, който получава почивка. Мати Кеш и Клеман Ленгле са възстановени и сядат на скамейката, след като доскоро лекуваха травми.

Your Aston Villa team today! 👊 pic.twitter.com/SVhNkUZTSZ

— Aston Villa (@AVFCOfficial) April 14, 2024
Последвайте каналите ни в: