Бохум се провали и завърши само 1:1 в домакинството си на Хайденхайм в мач от 29-ия кръг на Бундеслигата. И двете попадения паднаха в последните десет минути на срещата, като първо Кевен Шлотербек (81’) си отбеляза автогол, но се реваншира в последната минута на редовното време, когато именно той изравни.

Домакините бяха по-добрия отбор на терена почти през цялото време във владеенето на топката, но създадоха повечето си ситуации през втората част. Само в рамките на първия половин час от мача те пропуснаха няколко добри възможности за гол чрез Бернардо и Кевин Щьогер, а в една ситуация имаха и сериозни претенции за дузпа. Противно на логиката гостите успяха да вкарат попадение в 43-ата минута, когато Ян-Никлас Бесте изстреля една отскочила топка в мрежата, но преглед с ВАР показа, че е имало игра с ръка в ситуацията. На свой ред домакините от Бохум също изпитаха горчивото разочарование на отменен гол след час игра, когато Такума Асано се разписа, но то отново не бе зачетено след детайлен преглед.

Така се стигна до 81-ата минута, когато Шлотербег опита да изчисти центриране отдясно, но топката отскочи нагоре, придоби особена парабола и в крайна сметка спря в мрежата на Бохум. Централният бранител се реваншира на феновете и своите съотборници в последната минута, когато след корнер матира Кевин Мюлер и направи 1:1. Тази точка е изключително в полза на Хайденхайм, като гостите в днешния ден нямат загуба в последните си четири мача в шампионата и са доста по-спокойни на десетото място. Бохум от своя страна е само на точка от опасната зона.

Последвайте каналите ни в: