Марица загуби пореден мач в борбата си за оцеляване в професионалния футбол. Кършакалии, които са много сериозно заплашени от изпадане от Втора в Трета лига, днес посрещнаха на своя стадион един от лидерите Септември и загубиха с 0:2. За домакините в основния състав липсваха Стефан Попов, който е болен и контузените Илиян Йорданов и Димо Бакалов. Опитният Валери Домовчийски пък бе сред резервите след дълго лечение на контузия. Жълто-сините са на 3 точки от спасителната 14-а позиция.

Първото полувреме предложи равностоен футбол, като положенията пред двете врати обаче бяха твърде малко. В средата на полувреме попадение на Мартин Тошев от гостите бе отменено. Юношата на ЦСКА беше изведен сам срещу вратаря и прати топката в мрежата, но беше отсъдена засада. Малко по-късно Жан Пиер Да Силва пробва да застраши мрежата на стража на домакините Илия Николов, но ударът беше блокиран и стражът на “пиратите” улови топката.

В последните минути на първата част Йордан Йорданов от Септември (София) шутира опасно към далечния ъгъл, но Илия Николов реагира отлично и съумя да избие топката с една ръка. В 48-ата минута Георги Трифонов пропиля първата голова възможност пред рамката на Димитър Шейтанов – Станислав Маламов центрира отляво и нападателят стреля опасно с глава, но над целта.

В 51-ата минута Септември (София) поведе в резултата. Центриране отляво принуди бранителите в жълто-синьо да изчистват топката, тя попадна у краката на Виктор Очаи, който с техничен удар наказа вратаря на Марица – 1:0 за гостуващия състав.

В 57-ата минута отборът на Иван Гешев удвои преднината си. Борислав Маринов се пребори за топката след централната линия, напредна малко и препарира стража на “пиратите” с великолепен прехвърлящ изстрел – 2:0 за Септември (София).