Отборът на Бетис се наложи с 2:1 срещу тима на Селта в среща от 31-вия кръг на испанската Ла Лига. Попаденията за успеха вкараха Хуан Миранда и Набил Фекир, а един гол за гостите върна Йорген Странд Ларсен (90’+1’).

С успеха андалусийци направиха важна крачка в битката си за Европа и временно се изкачиха на седмото място преди да се изиграят останалите срещи от кръга.Селта пък не успя да се откъсне на по-сериозна дистанция от тройката на дъното и дори отборът може да завърши кръга в зоната на изпадащите.

В 14-ата минута гостите от Галисия имаха шанс да поведат, след като Йорген Странд Ларсен връхлетя върху топката и нанесе страхотен удар под напречната греда, но Руи Силва очакваше подобно изпълнение и успя да направи брилянтно спасяване.

В 25-ата минута Оскар Мингеса центрира в наказателното поле към Странд Ларсен, който нанесе удар с глава, но топката премина точно над напречната греда.

Четири минути след това Херман Пецела можеше да вкара гол за Бетис, след като скочи в наказателното поле и отправи удар с глава, но не намери очертанията на вратата.

В 51-вата минута Набил Фекир стигна до отбита топка, но за късмет на Висенте Гуаита, ударът на французина бе блокиран.

Само две минути след това Бетис излезе напред в резултата след комбинация между двата бека. Ектор Бейерин намери Хуан Миранда, който стреля от наказателното поле и хладнокръвно оплете топката в долния десен ъгъл за 1:0.

В 83-ата  минута Бетис си реши всичко в срещата. Иско намери Фекир с вълшебен пас, французинът направи хубав индивидуален пробив и с великолепен шут към близкия горен десен ъгъл покачи на 2:0. Това бе първо попадение на французина през кампанията.

В първата минута от добавеното време Селта успя да върне едно попадение. Тедео Айенде бе изведен сам срещу Руи Силва, който спаси, след карамбол Франко Черви намери Йорген Странд Ларсен, който отблизо не сгреши и направи загубата по-почитна.

До края гостите не съумяха да изкопчат точката и вече втори пореден двубой не познават вкуса на успеха. Андалусийци от своя страна прекратиха неприятната серия от четири последователни загуби.

Последвайте каналите ни в: