Треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич е сигурен, че нападателят Никлас Фюлкруг скоро ще сложи край на периода си без реализиран гол.

"Ако си нападател на Дортмунд и не си вкарал гол в девет мача, разбира се, че това е проблем в очите на обществеността. Той знае, че разчитаме на неговите голове. Головете са едно нещо, друго е дали винаги се поставяш в услуга на отбора. Ако се поставиш в услуга на отбора, скоро отново ще започнеш да вкарваш. Няма да отнеме много време той да премине през тази фаза", каза треньорът на "жълто-черните" на пресконференция.

В събота срещу Борусия (Мьонхенгладбах) нападателят Фюлкруг ще бъде подкрепян в атаката от Донийл Мален, който отново е на линия, след като се възстанови от проблеми с бедрото.

⚫️🟡 No goal in his last nine appearances for Niclas Füllkrug, but Edin Terzic backs his "hard-working" forward: "If he keeps working like this, it won’t be long before he gets through this phase." #BVB https://t.co/O64z6JARax

— Get German Football News (@GGFN_) April 12, 2024

"Ясният фокус е върху мача утре. Сигурни сме, че ще покажем наистина добро представяне", каза още Терзич.

През следващата седмица Борусия ще играе срещу Атлетико Мадрид в мач-реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. Първата среща между двата състава завърши с успех от 2:1 в полза на испанците. Дортмунд се нуждае от силни изяви до края на кампанията в Първа Бундеслига, за да си осигури ново участие в Шампионската лига.
БТА

Последвайте каналите ни в: