Ботев Пловдив показа, че не се страхува от влизане в Топ 6 и направи крачка в тази посока, побеждавайки днес Ботев Враца на Колежа. Ако канарчетата успечт да се задържат на тази позиция във временното класиране в последните кръгове от шампионата ни очакват две много интересни дербита на стадион Христо Ботев, които най-вероятно ще са с Левски и Локо Пд, които в момента заемат четвъртото и петото място в класирането.

В 12-ата минута удар на Даниел Генов срещна тялото на защитник на Ботев. Гостите имаха претенции, че топката се е отбила в ръката на бранителя, но сигнал нямаше. Темпото на игра бе доста ниско и голови положения пред двете врати липсваха, въпреки че и домакините, и гостите стигнаха до корнери. В 22-рата минута Мирослав Маринов получи топката на левия фланг. Той овладя и стреля с десния крак към далечния ъгъл на вратата, но Ханкич изби в корнер с хубав плонж. В 25-ата минута Джеймс Ето’о стреля изключително неточно от дъгата на наказателното поле. Най-чистата голова ситуация се откри в 28-ата минута. Джеймс Ето’о изведе Укаки очи в очи с вратаря на гостите, но десният халф-бек не успя да преодолее Красимир Костов и стреля в него.

Все пак Ботев поведе в 32-рата минута от идентична ситуация, при която Мохамед Брахими беше изведен сам срещу вратаря. Този път нападателят преодоля Краси Костов, но за негово нещастие ВАР се намеси и сигнализира за засада в момента на подаването от Джеймс Ето’о.

Седем минути по-късно Дилан Мартенс се разписа и този път попадението беше зачетено. Прекрасна индивидуална техника на халфа завърши с безпощаден удар точно под горната греда на вратата зад Краси Костов. Полузащитникът показа техника и влезе в наказателното поле, а шутът му беше много добър. В 58-ата минута втори гол на Брахими не бе зачетен заради засада. В 61-рвата минута Марко Мажуга качи топката на главата на Клер Сербер. Нападателят можеше и да си спре топката, но вместо това веднага засече центрирането. Ударът му обаче премина встрани от вратата. Веднага Ботев реагира с удар на Мертенс, при който Краси Костов спаси с хубав плонж по тревата.

В 62-рата минута Антонио Перера удвои преднината на пловдивчани. Той се бе позиционирал на втора греда, а защитата на врачани беше забравила за неговото присъствие в наказателното поле. За Перера бе лесна работа да стреля с глава и да преодолее Краси Костов.