На работна среща служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), ръководствата на Български футболен съюз (БФС), на професионалните футболни клубове Левски и ЦСКА - София, както и представители на Министерството на младежта и спорта набелязаха мерки за спазване на обществения ред при провеждането на футболни дербита. Това съобщи Калин Стоянов в официалния си профил във Фейсбук.

МВР е запознало страните с "неприемливото поведение" на феновете по време на последния мач между Левски и ЦСКА - София. Оттам посочват, че небелязаните мерки следва да се предприемат и от футболните клубове.

"Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици. Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства", посочи Калин Стоянов.

По време на дербито на 7 април възникна напрежение, като двама служители на реда получиха повърхностни изгаряния по врата и лицето. От началото на футболната среща до вчера полицията е задържала 28 души за различни нарушения.

Последвайте каналите ни в: