Старши треньорът на Добруджа Тодор Киселичков сподели мнението си след загубата с 1:2 от Спартак (Варна) в дербито на 28-мия кръг във Втора лига. Наставникът на отбора отдава поражението на лошото представяне през първото полувреме, но похвали своите футболисти за тяхната реакция след почивката.

"Добруджа реагира така, както трябва, през втората част. По този начин искахме да изглеждаме от самото начало. Не знам поради каква причина не успяхме. До отбелязването на първия гол мачът беше равностоен. Двете принудителни смени нарушиха всичко в нашия отбор и оттам се получи един срив. Докато се отърсим от шока, получихме и второ попадение. Трябваше да реагираме малко по-добре в дадени ситуации. Второто полувреме беше коренно различно. Бяхме по-активният отбор, но за съжаление успяхме да се върнем чак в последните минути. Имахме шансове, три-четири чисти положения, които можеше да отбележим. Изгубихме един мач точно за 10 минути през първото полувреме, когато настъпи срив в нашия отбор.

Това е наше решение. Искахме да излезем по този начин. Аз знаех, че Преслав ще влезе в игра, ние разчитаме много на него. Той имаше ситуация, в която да отбележи гол, но за съжаление не успя", отговори Киселичков на въпрос за оставянето на голмайстора Преслав Йорданов извън титулярния състав.

"За мен бяха едни добри месеци, в които бях тук. Дадохме абсолютно всичко за отбора. За съжаление не успяхме да го спасим поради ред причини. Виждам, че хората ме уважават, но аз дойдох с идеята Добруджа да спечели мача. Пожелавам успех на отбора на Спартак. Готвим се за другия мач, има още шест кръга - всичко може да се случи.

Трябва да се държим към това ниво, а дори и да го надградим в някои аспекти. Имаме доста ситуации, които ми се иска да бъдат отиграни по по-добър начин. Трябва да продължим да израстваме като отбор. Сигурен съм, че имаме възможностите да спечелим следващите мачове. Надявам се всички да са здрави. В "Б" група горе-долу силите са изравнени и всеки един може да победи другия. Нашата задача е да тренираме и да се опитваме да ставаме по-добри", каза още наставникът на Добруджа.

Последвайте каналите ни в: